Θεραπείες στο Αλατοσπήλαιο Changeland

 • Αλατοθεραπεία

  Η αλατοθεραπεία είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως μία εμπειρία αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος. Tο Ορυκτό αλάτι χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στη φυσική του μορφή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία.

  Στις αρχές του 20ου αιώνα παρατηρήθηκε ότι οι αλατωρύχοι εμφάνιζαν μειωμένα αναπνευστικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία κλινικών αποκατάστασης κοντά σε παλαιά αλατωρυχεία (Wieliczka, Bochnia στην Πολωνία). Ασθενείς με αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα κατέβαιναν στα αλατωρυχεία για 15-20 λεπτά χαλάρωσης σε ημερήσια βάση. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, με την κατάσταση των ασθενών να σημειώνει εμφανή βελτίωση.

  Σήμερα η αλατοθεραπεία είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, την Ρωσία και τις ΗΠΑ. Στη Ρωσία, μηχανισμοί διάχυσης άλατος είναι εγκεκριμένοι ως ιατρικές συσκευές από το υπουργείο υγείας, ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας των ΗΠΑ αναφέρονται μελέτες περιπτώσεων σχετικά με τις θετικές επιδράσεις της αλατοθεραπείας.

  O Ιπποκράτης στην Κω χρησιμοποιούσε το αλάτι για ιαματικούς σκοπούς.

  Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος αλατοθεραπείας είναι η παραμονή σε κατάλληλα διαμορφωμένα σπήλαια άλατος, όπως το Changeland. Το μυστικό των σπηλαίων άλατος Changeland είναι απλό: ο αέρας που κυκλοφορεί είναι εμπλουτισμένος με ιχνοστοιχεία και ιόντα που απορροφώνται από το σώμα και οδηγούν σε χαλάρωση, αναζωογόνηση και ισορροπία του οργανισμού.

  Το αλάτι περιέχει 84 στοιχεία, ενώ η υψηλή κρυσταλλική του δομή επιτρέπει την κυτταρική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του και την αποκατάσταση της ισορροπίας των αλκάλιων και των ηλεκτρολυτών του σώματος.

  Στα αλατοσπήλαια Changeland χρησιμοποιείται το παγκοσμίως γνωστό για την ποιότητά και καθαρότητά του Πολωνικό αλάτι (από 3 διαφορετικά αλατορυχεία), σε συνδυασμό με το Θαλάσσιο αλάτι από τη Νεκρά θάλασσα. Με τη χρήση κατάλληλων κλιματιστικών συστημάτων αλατορυχείου, το αλάτι αποδίδει στον αέρα του αλατοσπηλαίου μεγάλη ποσότητα ζωτικών ιχνοστοιχείων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

  Έτσι επιτυγχάνεται η δημιουργία του μικροκλίματος χαλάρωσης και αναζωογόνησης στο εσωτερικό των αλατοσπηλαίων Changeland.

  Ιόντα αλατιού

  Περιγραφή των επιδράσεων των σημαντικότερων ιχνοστοιχείων αλατιού

  Τα σημαντικότερα ιχνοστοιχεία που συναντώνται σε αφθονία στο Changeland περιλαμβάνουν:

  Ιώδιο(I): Συμμετέχει στην ενεργοποίηση των μυών και των κυττάρων του νευρικού συστήματος και επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα. Το ιώδιο παίρνει μέρος στον σχηματισμό των ορμονών του θυρεοειδή αδένα. Οι ορμόνες αυτές είναι απαραίτητες για την σωστή ανάπτυξη του ανθρώπου και ζωτικής σημασίας για την σωστή ανάπτυξη των βρεφών.

  Ασβέστιο (Ca): Περίπου το 2% του σωματικού βάρους αποτελείται από ασβέστιο και το 99% από αυτό βρίσκεται στα οστά και στα δόντια. Συμμετέχει στην οικοδόμηση της οστέινης μάζας και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Συντελεί στην υγεία των δοντιών και των οστών και σε συνδυασμό με το μαγνήσιο, στη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Παίρνει μέρος στην πήξη του αίματος, στην ενεργοποίηση ενζύμων ενώ συναντάται και στο περιφερικό νευρικό σύστημα.

  Μαγνήσιο (Mg): Το μαγνήσιο είναι συστατικό των οστών και των δοντιών, είναι απαραίτητο στοιχείο του μεταβολισμού σε κυτταρικό επίπεδο και παίρνει μέρος στην ενεργοποίηση πολλών ενζύμων. Το μαγνήσιο επαναφέρει την ηρεμία στη νευρική και μυϊκή ίνα. Ρυθμίζει την λειτουργία των κυττάρων σε νερό, βοηθά στον σχηματισμό αντισωμάτων και των οστών.

  Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενέργειας και βοήθα στην μείωση της πίεσης. Το Μαγνήσιο είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, των μυών και των οστών. Επίσης είναι σημαντικό για τη δράση πολλών ενζύμων. Βοηθά στην κατάθλιψη και τις χολολιθιάσεις.

  Κάλιο (Κ): Ελέγχει την περιεκτικότητα των κυττάρων σε νερό, ρυθμίζει την λειτουργία του νευρικού συστήματος, τις μυϊκές συσπάσεις και διατηρεί τον σωστό αριθμό ιόντων στο ανθρώπινο σώμα. Προστατεύει την καρδιά από τις αρρυθμίες και μαζί με το νάτριο διατηρεί την ισορροπία του ύδατος στον οργανισμό. Ακόμη είναι απαραίτητο για την έκκριση ινσουλίνης για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και τη σύνθεση των πρωτεϊνών.

  Νάτριο (Na): Το νάτριο μαζί με το κάλιο ρυθμίζουν την οσμωτική πίεση στα κύτταρα. Ρυθμίζουν τη διατήρηση της οξεο-βασικής ισορροπίας και τη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα. Το νάτριο σχετίζεται με τη μυϊκή σύσπαση και τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος. Εξασφαλίζει την ισορροπία του οργανισμού σε νερό, καθιστά δυνατές τις μυϊκές συσπάσεις και τις νευρικές αντιδράσεις, διατηρεί την ισορροπία ιόντων στο αίμα.

  Σίδηρο (Fe): Ο σίδηρος μαζί με μια πρωτεΐνη, είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης και ορισμένων ενζύμων που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά του οξυγόνου στα διάφορα όργανα και τους μύες. Ακόμη ο σίδηρος είναι απαραίτητο συστατικό ορισμένων ενζύμων που σχετίζονται με τον μεταβολισμό της πρωτεΐνης. Βοηθά στην ανάπτυξη, αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες και προλαβαίνει την κόπωση.

  Σελήνιο (Se): Το σελήνιο έχει δράση όμοια με της βιταμίνης Ε, έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Βοήθα στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει πολλές μορφές καρκίνου. Καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος, διατηρεί την ελαστικότητα των ιστών και αυξάνει την αντοχή. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή στους άρρενες και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

  Βρώμιο (Br): Το βρώμιο μαλακώνει το δέρμα, χαλαρώνει τους μύες και το νευρικό σύστημα.

  Χαλκός (Cu): Απαραίτητος στο μεταβολισμό των κυττάρων και στην παραγωγή του συνδετικού ιστού. Βοηθά στην αποθήκευση και το μεταβολισμό του σιδήρου σε μορφή αιμοσφαιρίνης, καθώς και στο σχηματισμό ερυθροκυττάρων. Συμβάλλει στην γένεση της μυελίνης, βοήθα στην καταπολέμηση μολύνσεων και συμμετέχει στην σωστή δόμηση των οστών.

  Φθόριο(F): Συνδέεται με το ασβέστιο και συντελεί στην υγεία των οστών και των δοντιών. Βοηθά τον οργανισμό να μάχεται εναντίων των μεταδοτικών ασθενειών και να ανανεώνει γρήγορα τους κατεστραμμένους ιστούς των οστών ενώ προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

 • Χρωματοθεραπεία

  Στο εσωτερικού του Αλατοσπηλαίου της Changeland λειτουργούν ειδικά συστήματα χρωματοθεραπείας. Οι ευεργετικές ιδιότητες των χρωμάτων ήταν γνωστές στην Αρχαία Κίνα, Ινδία και Αίγυπτο.

  Η θεωρία πίσω από τη χρωματοθεραπεία είναι ότι όταν το σώμα απορροφά ενέργεια, αυτή ταξιδεύει μέσα από το νευρικό σύστημα στο σημείο του σώματος που τη χρειάζεται περισσότερο με θετικές επιδράσεις σε καταστάσεις όπως το έντονο άγχος, την καταβολή και την κατάθλιψη.

  Στο αλατοσπήλαιο Changeland συναντάμε δύο διαφορετικά είδη φωτισμού:

  • Ειδικές φωτοδίοδοι που βρίσκονται διάσπαρτες στην οροφή και δημιουργούν μοναδικούς χρωματισμούς.
  • Λυχνίες Κρυσταλλικού Άλατος που τοποθετούνται στα τοιχώματα και στο δάπεδο του σπηλαίου και διαχέουν τον φωτισμό μέσα από το αλάτι, δημιουργώντας ποικιλία χρωμάτων, από το καθαρό λευκό του θαλάσσιου άλατος μέχρι διάφορες εκδοχές του κίτρινου, του πορτοκαλί, και σκιές σε ερυθρές αποχρώσεις.

 • Μουσικοθεραπεία

  Κατά την διάρκεια της συνεδρίας στο Αλατοσπήλαιο Changeland απολαμβάνεται τις θεραπευτικές ιδιότητες εγκεκριμένης Θεραπευτικής μουσικής που έχει δημιουργηθεί από ειδικούς σε ωτολογία, ψυχολογία, εκπαίδευση, ανθρωπολογία, ψυχοακουστική και μουσική. Τα μέλη του Αλατοσπηλαίου Changeland έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω προγράμματα κατά την διάρκεια της συνεδρίας:

  • Πεπτικό Έλκος
  • Πονοκέφαλος
  • Μετατραυματική / μετεγχειρητική μουσική θεραπεία
  • Μουσική για Εγκυμοσύνη

  Τα καινοτόμα αυτά μουσικά προγράμματα  αποτελούνται από συνθέσεις επιλεγμένες και ενορχηστρωμένες έτσι, ώστε να βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενώ συνιστούν παράλληλα μια θαυμάσια ακουστική εμπειρία για όλους! Αναλυτικότερα:

  1. Πρόγραμμα ‘Πεπτικό Έλκος’: το πεπτικό έλκος είναι μια χρόνια και επανεμφανιζόμενη πάθηση. Ο σημαντικότερος λόγος που αναπτύσσεται το έλκος είναι η κοινωνική πίεση. Χωρίς την ψυχολογική ισορροπία, οι ασθενείς μπορούν να θεραπευτούν από τα φάρμακα μόνο προσωρινά. Η μουσική αυτή συλλογή χρησιμοποιεί ήρεμες και ομοιόμορφες μελωδίες για να ενισχύσει τη λειτουργία του στομάχου και του σπλήνα. Ο διαρκώς ανανεούμενος ρυθμός ανακουφίζει βαθμιαία τα τεντωμένα νεύρα του ακροατή, βοηθώντας το πεπτικό σύστημα να επανέλθει στις κανονικές λειτουργίες του.
  2. Πρόγραμμα ‘Πονοκέφαλος’: η μουσική αυτή συλλογή δημιουργήθηκε ειδικά για τους οφειλόμενους στο άγχος πονοκεφάλους και τους πονοκεφάλους τύπου ημικρανίας. Επιδρώντας στους μύες και τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου, η μουσική ανακουφίζει τη δυσφορία του. Κλινικά πειράματα, που έγιναν στο Ινστιτούτο Σανξί Κινεζικής Ιατρικής της Κίνας κατέδειξαν την υψηλή αποτελεσματικότητας του μουσικού αυτού προγράμματος όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή. Αcoustic Research των Η.Π.Α., το οποίο αποτελείται από ειδικούς στην ωτολογία, ψυχολογία, εκπαίδευση, ανθρωπολογία, ψυχοακουστική και μουσική.
  3. Πρόγραμμα ‘Θεραπεία’: είναι ένα μουσικό πρόγραμμα ευρέως φάσματος που κυμαίνεται από την κλασσική ως την παγκόσμια μουσική παράδοση. Λειτουργεί αναλγητικά, μειώνει τα συμπτώματα άγχους, προλαμβάνει τις επιπλοκές από μετατραυματικό στρες και διεγείρει το σώμα για γρηγορότερη ανάρρωση. Είναι ιδανική για: Πόνο από ασθένεια, Εγχειρήσεις (κατά την διάρκεια), Πόνο από τραυματισμό, Μετεγχειρητική ανάρρωση, Υποβολή σε επεμβάσεις ή εξετάσεις, Οδοντιατρικές επεμβάσεις.
  4. Πρόγραμμα ‘Εγκυμοσύνη’: είναι βασισμένη στην ιδέα της προγενέθλιας μάθησης. Συνθέσεις των Mozart, Vivaldi, Telemann, Bach, Shubert, Pachelbel, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες σύγχρονες συνθέσεις, που βοηθούν στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη του εμβρύου. Ο ρυθμός και η χρονική αγωγή της μουσικής είναι προσαρμοσμένα στους βιολογικούς ρυθμούς της μητέρας και του μωρού της. Η προγενέθλια μάθηση είναι ένα σημαντικό τμήμα της γενετικής. Μια από τις καλύτερες μεθόδους της είναι η μουσική, με τη σπουδαία ιδιότητά της να συντονίζει το συναίσθημα και την έμπνευση στον εγκέφαλό μας.

 • Χαλάρωση & Αναζωογόνηση

  Μία “πολυβιταμίνη” υγείας και χαλάρωσης τριπλής παράλληλης δράσης για κάθε ηλικία, με ΑΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ για την οχύρωση του οργανισμού με ιχνοστοιχεία αλατιού (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο). ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με ειδικές φώτο-διόδους και λυχνίες κρυσταλλικού άλατος σας χαλαρώνουν απομακρύνοντας το άγχος και το stress. ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με θεραπευτική μουσική που επιδρά ευεργετικά στην υγεία και τη διάθεση ανάλογα με το πρόγραμμα, σε ιδανικό περιβάλλον για Relax και παράλληλη επιστημονικά αποδεδειγμένη προληπτική οχύρωση του οργανισμού ενάντια σε: Άγχος, Αναπνευστικές λοιμώξεις, Δερματοπάθειες, Γήρανση, Σκελετικές διαταραχές, Διαταραχές νευρικού συστήματος & μεταβολισμού, Καρδιαγγειακά & Γαστρεντερικά νοσήματα.

 • Μασάζ

  Στο αλατοσπήλαιο σας παρέχεται η δυνατότητα να λάβετε μία “πολυβιταμίνη” υγείας και χαλάρωσης με Αλατοθεραπεία σε ειδικά διαμορφωμένο μικροκλίμα, πλούσιο σε ευεργετικά ιόντα και ιχνοστοιχεία αλατιού, θεραπευτική μουσική, ειδικό φωτισμό χρωματοθεραπείας σε ιδανικό περιβάλλον για Relax, μία συνεδρία με μασάζ Σώματος, Προσώπου & Πελμάτων, και παράλληλη επιστημονικά αποδεδειγμένη προληπτική οχύρωση του οργανισμού ενάντια σε: Άγχος, Αναπνευστικές λοιμώξεις, Δερματοπάθειες, Γήρανση, Σκελετικές διαταραχές, Διαταραχές νευρικού συστήματος & μεταβολισμού, Καρδιαγγειακά & Γαστρεντερικά νοσήματα.

  Επωφεληθείτε της 4πλής παράλληλης δράσης από την Αλατοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία, Φωτοθεραπεία μαζί με :

  • Μασάζ Σώματος: Σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα επάνωστα νεύρα και μύς του σώματος. Τεχνική που εφαρμόζεται πάνω απο τα ρούχα χωρίς χρήση ελαίων. Τα μόνα εργαλεία οι αντίχειρες και οι παλάμες. Συνδυάζονται η χειρομάλαξη και οι διατάσεις.
  • Μασάζ Προσώπου & Κεφαλής: Φυσικό λίφτινγκ προσώπου. Αναζωογονείστε το πρόσωπο σας, βοηθείστε τους μύες του προσώπου να αποφορτιστούν από την ένταση. Εφαρμόζεται στην περιοχή του προσώπου, λαιμού και κρανίου, βοηθώντας τους μυς να αποφορτιστούν από την ένταση, δίνοντας λάμψη στο πρόσωπο σας. Βοηθά στους πονοκεφάλους, ημικρανίες. Εμφανή αποτελέσματα με τις πρώτες συνεδρίες.
  • Μασάζ Πελμάτων: Βασίζεται στα αντανακλαστικά σημεία του πέλματος και στις παλάμες, τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο του σώματος. Στόχος είναι η ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού και ο εφοδιασμός των κυττάρων ώστε να ενεργοποιεί με φυσικό τρόπο τις ενδορφίνες του σώματος που μας ανακουφίζουν από τους πόνους.

 • Παιδί & Οικογένεια

  Ένας από τους καλύτερους τρόπους απόδρασης για οικογένειες. Μία “πολυβιταμίνη” υγείας και χαλάρωσης τριπλής παράλληλης δράσης για κάθε ηλικία, με ΑΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ για την οχύρωση του οργανισμού με ιχνοστοιχεία αλατιού (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο). ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με ειδικές φώτο-διόδους και λυχνίες κρυσταλλικού άλατος σας χαλαρώνουν απομακρύνοντας το άγχος και το stress. ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με θεραπευτική μουσική που επιδρά ευεργετικά στην υγεία και τη διάθεση ανάλογα με το πρόγραμμα, σε ιδανικό περιβάλλον για Relax και παράλληλη επιστημονικά αποδεδειγμένη προληπτική οχύρωση του οργανισμού ενάντια σε: Άγχος, Αναπνευστικές λοιμώξεις, Δερματοπάθειες, Γήρανση, Σκελετικές διαταραχές, Διαταραχές νευρικού συστήματος & μεταβολισμού, Καρδιαγγειακά & Γαστρεντερικά νοσήματα.

  Επίσης τα παιδιά χαίρονται τις παραστάσεις που διοργανώνονται στα Αλατοσπήλαια καθώς ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού μέσα στο Παραμυθένιο & Υγιεινό Αλατοσπήλαιο. Ένα εντελώς ξεχωριστό παιδικό παραμύθι & Θέατρο που συνδυάζει Μαγική Ψυχαγωγία εντός σπηλαίου και Οχύρωση της Υγείας από παιδικές ασθένειες με αλατοθεραπεία στο ειδικά διαμορφωμένο μικροκλίμα του αλατοσπήλαιου (πλούσιο σε ευεργετικά ιόντα και ιχνοστοιχεία αλατιού – ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο). Επικοινωνιολόγοι – ηθοποιοί – αφηγητές εξιστορούν με ένα μοναδικό τρόπο παραμύθια της Ελληνικής Παράδοσης, Μυθολογίας αλλά και ιστορίες του Αλατιού! Ηθοποιοί – αφηγητές θα εξιστορήσουν το παραμύθι με ένα μοναδικό τρόπο. Αρχικά τα παιδιά παρακολουθούν την ιστορία συμμετέχοντας στην διήγηση και στη συνέχεια ακολουθεί το βιωματικό μέρος της Εμπειρίας, με θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση της ιστορίας από τα ίδια τα παιδιά τα οποία γίνονται οι πρωταγωνιστές της ιστορίας!

 • Υπηρεσίες προς Εταιρίες & Ομάδες

  Διοργανώστε Εταιρικές συναντήσεις, Σεμινάρια, Θεατρικές εκδηλώσεις/Κονσέρτα και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με τις χαλαρωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες της ΑΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ για την οχύρωση του οργανισμού με ιχνοστοιχεία αλατιού (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο). ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με ειδικές φώτο-διόδους και λυχνίες κρυσταλλικού άλατος σας χαλαρώνουν απομακρύνοντας το άγχος και το stress. ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με θεραπευτική μουσική που επιδρά ευεργετικά στην υγεία και τη διάθεση. Ένας μοναδικός συνδυασμός υγείας, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

sidebar_image_06
sidebar_image_03